Prefereixes tenir raó o ser feliç?

Prefereixes tenir raó o ser feliç?

Prefereixes tenir raó o ser feliç? Què té a veure una cosa amb l’altra? Per què una cosa és incompatible amb l’altra? Esbrina-ho.

Voler tenir raó.

Què hi ha darrere de voler tenir sempre la raó? Per què algunes persones sempre han de dir l’última paraula?

Pel teu ego

L’essència de totes les persones és bo, ingenu, innocent. Com quan som nens petits. El que vol dir que també som vulnerables.

Amb el pas dels anys, perquè els altres no vegin els nostres punts febles, ens anem protegint amb cuirasses d’ego que ens “protegeixen” que els altres vegin les nostres febleses. L’ego es va fent gran i creu que serà més gran si domina l’entorn i sempre pot demostrar que té la raó. Per tant, l’ego sempre vol tenir la raó. Encara que no la tingui és igual. “Té la raó” i punt.

Ser feliç

La felicitat consisteix, entre altres coses, en acceptar-se tal com és un mateix. És a dir, en acceptar aquesta essència que està en el nostre interior i en acceptar tant les nostres fortaleses com les nostres debilitats.

Ser feliç és poder mostrar les nostres vulnerabilitats.

Quan no hi ha res a amagar, no necessitem un ego que ens “protegeixi” i que li digui al món que ho sap tot. En una discussió està obert a escoltar l’opinió de l’altre i a aprendre nous punts de vista. No necessita imposar la seva raó.

Prefereixes tenir raó o ser feliç?

Al final és una elecció:

  • Sempre vols tenir la raó? Pregunta’t a tu mateix si parla el teu ego en lloc de la teva essència. Això és una lluita interna que produeix infelicitat.
  • Estàs disposat a escoltar el punt de vista de l’altre? Si a més pots mostrar que no ho saps tot ni ets perfecte, simplement humà, aniràs més lleuger per la vida.

Si vols que parlem de com l’actitud de voler tenir sempre la raó està erosionant les teves relacions professionals en el teu equip de treball, em pots escriure o trucar i en parlem.

Albert Campi
Acompanyo a empresaris a impulsar el seu negoci.
albert.campi@spirostrategy.com
+34 630 960 760

Posts anteriors

Desembre

  • 10 desembre, 10h: Taller de empresarios. ¿Cómo hacer el presupuesto del 2021?
  • 17 desembre, 10h: Taller d’empresaris. Com fer el pressupost del 2021? (en català)

Si vols apuntar-te a algun (o varis) d’aquests webinars, escriu-me a albert.campi@spirostrategy.com i t’enviaré una invitació.