Ets un CEO innovador o gestor?

Ets un CEO innovador o gestor?

Ets un CEO innovador o gestor? Si ets més de perfil innovador, necessites que en el teu equip hi hagi una persona de perfil gestor. Si et consideres de perfil més gestor, et cal complementar-te amb un directiu més creatiu. Us explico aquí algunes històries d’empreses amb aquests perfils ben compensats o no. I les conseqüències per a la cultura d’innovació i d’explotació que es deriven per a la pime.

La història d’un empresari molt tècnic

Conec una pime industrial que ja és a la segona generació. El pare fundador és un enginyer molt tècnic que va veure una oportunitat en un sector molt concret. (Per qüestions de confidencialitat prefereixo no ser més explícit). Ell està permanentment enfocat a noves innovacions tècniques dels productes. El creixement d’aquesta pime durant molts anys va ser pas a pas, guanyant clients segons la qualitat i la recomanació.

Amb la incorporació dels fills a la gestió de l’empresa s’ha aconseguit el complement perfecte que necessitaven. Un germà té formació financera i comercial, mentre que l’altre té una sòlida formació tècnica.

Ara ja són un tàndem que tenen innovació i gestió de manera ben balancejada. Cosa que falta a moltes pimes.

Una altra història d’un empresari molt comercial

Vaig assessorar durant un temps una empresa amb un CEO tremendament comercial i innovador. Sempre va buscant noves solucions de proveïdors internacionals per aconseguir la representació de distribució als seus mercats. Però dóna poca importància a la gestió i l’empresa no té prou ordre per tenir la rendibilitat que podrien assolir.

Sent conscient de les seves característiques, ha creat i formalitzat un equip directiu que el complementa perfectament. Són directius més enfocats a la gestió per poder executar amb ordre tota la creativitat de l’empresari, que constantment té noves idees i propostes.

El CEO innovador es va buscar un equip directiu de perfil gestor per poder posar ordre a la seva creativitat.

Una darrera història d’un empresari gestor

En aquest cas, es tracta del gerent d’una empresa industrial, filial d’una empresa alemanya. És un gran gerent de perfil tranquil que sap tractar molt bé el seu equip i que ho té tot molt ordenat i classificat.

Però ha hagut de buscar al seu equip un director comercial amb molta energia i un director tècnic amb mentalitat innovadora per fer una empresa guanyadora al seu sector.

Un empresari gestor es va complementar amb una àrea comercial creativa i un departament tècnic innovador.

Ets un CEO innovador o gestor?

Puc explicar molts casos semblants. Tu saps de què estic parlant.

  1. Ets un empresari innovador? Busca un equip directiu gestor que posi ordre i executi la teva creativitat.
  2. Ets un empresari de perfil gestor? Busca un equip creatiu a les àrees comercials i/o de desenvolupament de producte.

Ets un CEO innovador o gestor? És molt difícil reunir a la mateixa persona ser molt creatiu i, alhora, ser un gestor disciplinat. O al revés. Tot i que es poden ser totes dues coses alhora, sempre hi ha un tret de caràcter que tira més cap a l’ordre o cap a la innovació. Tots dos són bons.

Per això recomano que, com a empresari, reconeguis primer quina és la teva tendència natural. I, un cop identificat el teu tret natural, creïs un equip amb directius que et complementin.

Totes les grans empreses que han triomfat tenien al seu equip directiu persones innovadores treballant colze a colze amb persones més de tipus gestor.

Si vols que t’ajudi a identificar el teu tret principal, podem fer una breu videoconferència per parlar-ho. I podem dissenyar com hauria de ser el teu equip directiu per ser el complement ideal entre innovació-gestió que necessita la teva pime.

 

Albert Campi
Acompanyo empresaris a créixer en equip i en ordre
albert.campi@spirostrategy.com
+34 630 960 760

 

Proper seminari

COM FER UN PLA ESTRATÈGIC EXPRESS PER A PIMES

Divendres 25 de novembre 10h

Seminari gratuït a CECOT

CARRER SANT PAU, 6
08221 – Terrassa

+ INFO I INSCRIPCIÓ